Skip to content

Български кавал звучи в Latin-Jazz албум

Номинираният за Грами колумбийски Гуру на бас китарата Хуан Гарсия-Ерерос, а.к.а. The Snow Owl, преди броени дни представи новия си Latin-Jazz албум “The Blue Road”.

 Гост-музиканти в него са редица световни имена в джаз музиката, сред които са и Стоян Янкулов – Стунджи (ударни), Свилен Ангелов (Mixing & Mastering) и фронтменът на Outhentic – Живко Василев, чийто кавал можете да чуете в пет от парчетата в албума. С участието си в този мащабен проект, Живко поставя началото на една нова епоха за българския кавал, в която инструментът се качва на световната джаз сцена, без да отстъпва по нищо на най-изявените в този жанр музикални инструменти. България прави и още една голяма крачка в културното си развитие с участието на тримата българи в този проект, тъй като това е една от малкото български колаборации със звезда, номинирана за Грами. Припомням, че номинацията на Снежната Сова беше в категория “Албум”! Затова! Пожелаваме на Хуан не само да бъде номиниран с настоящия си албум, а и сме сигурни, че българското участие в “The Blue Road” ще е един от основните фактори, допринесли за това той напълно заслужено да грабне статуетката! Пожелаваме им успех! 15.06.2016

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.