Skip to content

Песента “Девет лисичета” на Живко Василев и Жени Кринчева спечели престижен конкурс

Песента “Девет лисичета”, по музика и аранжимент на Живко Василев и текст на Лиляна Стефанова, е детска песен № 1 в националния конкурс за детски, забавни песни с фолклорна основа – “Песен от извора”. Нейната седемгодишна изпълнителка, Жени Кринчева, пък зае първото място в категорията “Изпълнител”.

Живко Василев и Жени Кринчева в работния процес по песента Девет лисичета

Живко Василев и Жени Кринчева в работния процес по песента Девет лисичета

“Девет лисичета” е песента, която спечели първо място в категория “Нов поп аранжимент на българска фолклорна песен” в националния конкурс “Песен от извора”.

Песента е изцяло авторска и фолклорните мотиви, които се съдържат в музиката и в текста й, са една от главните причини тя да завладее всички членове на журито на конкурса и да пребори конкуренцията в своята категория. В песента умело са съчетани фолклорните инструменти кавал и тъпан с модерните за поп музиката китара и бас китара, щрайх, перкусии, пиано и много синтетични звуци.

А талантът, увереността, артистичността и усмивката на седемгодишната Жени Кринчева, освен тази, донесоха и още една първа награда на екипа – първо място в категорията “Изпълнител”.

Конкурсът “Песен от извора” се проведе на 22.04.2017г. в град Стара Загора, като негови организатори са Община Стара Загора и НЧ “Св. Климент Охридски”. Впечатлени от песента и изпълнението останаха всики членове на журито, сред които композиторът Кирил Тодоров, Диригентът на Държавна Опера Стара Загора – Константин Къшев и победителят от миналогодишното издание на конкурса – Камелия Петрова. Председател на журито бе госпожа Мая Райкова (продуцент „Джаз, поп и рок музика“ в БНР), която връчи двете награди на изпълнителкатта Жени Кринчева.

Продуцентът на “Девет лисичета”, Теди Виденова, сподели, че това е само началото на една поредица от участия, които заедно с Жени подготвят за представяне на песента в най-известните конкурси за песни и млади изпълнители в България. Първите две награди са налице, а ние им пожелаваме успех в спечелването на следващите!

“Девет лисичета” можете да чуете на този линк.

“Девет лисичета”
Изпълнява: Жени Кринчева
Музика и аранжимент: Живко Василев
Текст: Лиляна Стефанова
Продуцент: Теди Виденова

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.