Skip to content

Concert of Zhivko Vasilev and his band in Poland

Живко Василев и група Аутентик ще изнесат първия си концерт в Полша по покана на БКИ Варшава. Концертът ще се състои с подкрепата на Национален фонд Култура.

След зашеметяващия концерт на група Аутентик в БКИ Берлин, музикантите получиха покана и от Българския културен институт във Варшава. Групата ще концертира за първи път пред българската общност и пред местните почитатели на етно-джаз музиката в полската столица.

За начало на концерта е обявен 18:00 часа, а датата на събитието е 22.03.2017. То е част от културния календар на БКИ за 2017 година, а името му ще бъде “Новото вчера” или “YesToday”. Това е заглавието и на дебютния албум на Аутентик, върху чиито парчета ще бъде насочено главно вниманието на публиката.

Като друг повод за събитието може да се посочи и настъпването на така дългоочаквания от всички нас сезон – пролетта. Връзката на група Аутентик с този сезон е наистина немалка, изразяваща младото, новото, зараждащото се и зеленото. Това е цветът, на който Аутентик заложи и за обложката на албума си.

Подкрепата и жестът на БКИ Варшава към Аутентик са важна и значима стъпка напред в развитието на българския фолклор. Институтът е главен организатор на събитието, а Живко, Райна и Виктор получиха специална подкрепа за концерта си и от Национален фонд “Култура”, по програмата за културен обмен – “Мобилност”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.