Skip to content

Етно джаз с Живко Василев и Аутентик в Берлин

Групата на Живко Василев представи парчетата от първия си етно джаз албум пред българската общност в германската столица

2017 година стартира ударно за Живко Василев! Заедно със своята банда, Аутентик, той представи своите творби на българската общност в Берлин. На 21-ви януари Българският Културен Институт в Берлин за първи път стана домакин на групата и организира техен самостоятелен концерт. Акустичните изпълнения на музикантите продължиха повече от час. Стотици наши сънародници, а също така и местни почитатели на етно джаз музиката и преливането на музикалните стилове, се присъединиха към събитието като зрители. Някои от тях се превърнаха и в своеобразни участници в програмата, като така разчупиха още повече атмосферата.

Музикантите изпълниха всичките десет парчета от дебютния си албум. Освен това, те изненадаха почитателите си с още няколко нови обработки на песни, които не са включени в албума. С изпълненията си, групата предизвика образуване на дълги хора. Освен танцувалните умения на българите зад граница, силно впечатление ни направи и германката г-жа Краузе! За наша приятна изненада, тя се оказа изящен майстор на български народни носии.

Повече за емоциите и настроението, които предизвика първият концерт на Аутентик на територията на Германия, можете да видите и във видеото, което приятели на групата подготвиха.

На 23-ти март предстои концерт на музикантите в още един от българските културни центрове в Европа – БКИ Варшава. За новини относно предстоящия концерт, следете в сайта на Живко Василев – zhivkovasilev.com

Обиколка на Берлин в деня на концерта на триото в БКИ

Аутентик – БКИ Берлин

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.